Ragout van rundvlees met wortelen

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Spoel de prei, verwijder het groen en snij het wit in dunne schijfjes. Schil het lookteentje en haal er de kiem uit. Schil de uien en snij ze in schijfjes. Ontvet het mager schouderstuk zorgvuldig met een mesje. Versnij het gerookt spek, verwijder het grootste deel van het vet en snij de rest in blokjes. Warm de olijfolie op in een stoofpan en fruit het schouderstuk aan alle kanten. Haal het vervolgens uit de pan en leg het op keukenpapier. Fruit de spekblokjes en de uischijfjes gedurende 5 minuten, en roer alles goed dooreen. Verwijder ze vervolgens met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier. Giet het vet dat in de pan blijft, weg en veeg de pan schoon. Leg het schouderstuk, het spek en de uischijfjes weer in de pan en doe er de varkenspoot, het lookteentje, de Provençaalse kruiden, het grof zout en de prei bij. Blus met rode wijn, doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer een uur stoven op een zacht vuur. Voeg vervolgens de wortelen toe, strooi er peper over en laat nog ongeveer een uur stoven. Voeg eventueel nog wat rode wijn toe. Haal er na het stoven de varkenspoot uit en gooi hem weg. Laat het gerecht afkoelen en zet de pan enkele uren in de koelkast. Verwijder met een schuimspaan het vetlaagje aan de oppervlakte, en warm de rundragout weer op op een heel zacht vuurtje. Snij dan het vlees in stukken en schik ze op de dienschotel. Leg er de wortelen rond, giet er de saus over en serveer.

Ragout van rundvlees met wortelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept