Parelhoen in wijn

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

15 minuten voorbereidingstijd 70 minuten bereidingstijd Parelhoen met scherp mes in 8 stukken verdelen (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Knoflook pellen en fijn snipperen. Bosuitjes in dunne reepjes snijden. Pruimen in stukjes snijden. In grote braadpan boter verhitten. Stukken parelhoen op halfhoog vuur rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Intussen in grote koekenpan spekreepjes in ca. 3 minuten al omscheppend krokant bakken. Bosui toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Knoflook toevoegen en erdoor roeren. Scheutje voor scheutje wijn en port erdoor roeren tot gebonden saus ontstaat. Toevoegen: pruimen, kruiden, zout, peper en 4 dl water. Aan de kook brengen en geheel bij parelhoen in pan gieten. Parelhoen afgedekt in ca. 1 uur gaar stoven, af en toe keren. Kruiden verwijderen en gerecht op smaak brengen met zout, peper en 2 eetlepels cr?me fr?iche. Serveren met krieltjes en sperziebonen.

Parelhoen in wijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept