Parelhoen in de römertopf

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De parelhoen in 4 porties verdelen,met marsala besprenkelen en ca.1 uur wegzetten.Daarna met peper en zout bestrooien en met gesmolte boter bestrijken.De vleesstukken met rozemarijn,salie tijm kruiden en ze elk in 3 plakken ham wikkelen.Nog een keer met gesmolten boter bestrijken.Het vlees in een römertopf leggen,de deksel erop doen en de römertopf nog in de nog koude oven zetten.De oven op 180C zetten en de parelhoen ca.2 uur laten smoren.Daarna de oven uitschakelen en de rómertopf nog 15 min.erin laten staan. *=Marsala is een fruitige dessertwijn. Je kunt het gerecht in de römertopf serveren.

Parelhoen in de römertopf is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Voor De Slanke Lijn
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Indische Rosbief Uit De Romertopf
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Perfecte Eend
10-20 min -
Bekijk recept

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept