Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(35 min.) - Laat in een grote kookpan de boter smelten. Voeg de grofgehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur. Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven.
- Overgiet met de kippenbouillon.
- Voeg de stukken bloemkool (hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe.
- Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. koken.
- Mix de soep fijn. Voeg de overgehouden, kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 min. op een matig vuur doorkoken.
- Meng de mascarpone onder de soep. Klop eventueel op met een klopper.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met fijngehakte peterselie.

Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept