Overheerlijke ovenschotel met konijn en bier

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Konijn in delen snijden of laat de slager dit alvast voor je doen of bestel alleen konijnenpoten. Bewaar de rug en filets van het konijn en doe de rest in de bouillon. Snijd de rug en filets in grote stuken en doe ze in een hete pan met olijfolie. Doe sjalotten, wortel, knolselderij, knoflook, panchetta en tijm bij het konijn en fruit alles even aan. Schenk dan de helft van de bouillon erbij, twee eetlepels suiker en dan het bier. Na 20 minuten stoven mogen de aardappels erbij, nog een halve liter bouillon erbij schenken de spelt toe voegen. Roer tenslotte 250 ml room erdoor, de verse salie en wat bladpeterselie. Maak het geheel op de borden af met wat plakken lardo erover.

Overheerlijke ovenschotel met konijn en bier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Overheerlijke caesarsalade met stokbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
One pot spaghetti
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met salie roomsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haaskoekjes
20 min-
Bekijk recept