Ossenhaasjes met rode portwijn en morieljes

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De morieljes in wat lauw water laten zwellen. Laten uitlekken en het weekwater opvangen. Het weekwater zeven.
- De morieljes smoren in de helft van de boter. De helft van de porto erbij gieten en aan de kook brengen. Een scheutje weekwater toevoegen en nog 5 minuten laten stoven.
- De runderfilet verdelen in 8 biefstukken van ongeveer 90 gram en kruiden met zout en peper.
- De geklaarde boter verhitten in een pan met een dikke bodem. De biefstukjes 2 minuten aan elke kant laten bakken en uit de pan halen. Het vlees in een verwarmde schotel laten rusten.
- De sjalotten schillen, in vieren snijden en ze fruiten in het braadvet van het vlees. Het stoofvocht van de morieljes bij de sjalotten gieten en tot de helft laten indampen. De saus zeven en binden met de resterende boter. De morieljes erdoor mengen en zeker niet meer laten koken.
- De biefstukjes op een serveerschotel leggen en overgieten met de saus.

Ossenhaasjes met rode portwijn en morieljes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met sjalottenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Suprême van kip met gele wijn en morieljes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Biefstuk gewikkeld in Parmaham met aardappelkoekjes
1u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos Rossini
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas in kruidenpanade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde ossenhaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept