Ossenhaasbiefstukjes met sjalot en gegrilde roodlo

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de aardappelen en prik met een vork gaatjes in de schil. Breng de aardappelen met koud water en zout aan de kook. Laat ze 15 minuten op laag vermogen garen, giet ze af en laat ze uitwasemen. Snij de aardappelen in plakken van ca. 2 cm breed, leg ze op een met olie besmeerde bakplaat. Splits de eieren in een schaaltje wit en geel en besmeer de aardappelplakjes met eigeel. Bestrooi met peper en zout. Doe het brood met de oude kaas in de foodprocessor en draai alles tot een strooibare, kruimige massa. Bestrooi de plakjes aardappel met de dikke laag van het kaasmengsel. Verwarm de oven voor op 200°C. en verhit een grilplaat op hoog vuur. Halveer de sjalotten, peuter de buitenste rokken zeer fijn, haal de biefstukjes met de zijkanten door het overgebleven eiwit en wentel ze daarna door de gesnipperde sjalot. Plaats de bakplaat met de bestrooide aardappelplakken in de oven en bak ze in ca. 15 minuten bruinkrokant. Snij de kropjes roodlof in kwarten en gril ze met olijfolie op hoog vuur op de grilplaat. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de biefstukjes 1 minuut aan iedere kant. Neem de biefstukjes uit de pan en laat ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie even rusten. Blus de pan af met de wijn, ketchup en ketjap en laat de saus inkoken.

Ossenhaasbiefstukjes met sjalot en gegrilde roodlo is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Mini-Tournedos Met Eendenlever
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Mini-Tournedos Met Eendenlever
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-Tournedos Met Eendenlever.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept