Ossenhaas Wellington

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Strooi peper en zout op de ossenhaas. Pel de uien en de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de champignons voor de vulling in vieren en het rookspek in kleine blokjes. Spoel het varkensnet in koud water en spreid het uit op een droge doek op het keukenblad. Snijd tot slot de portobello en de champignons voor de groentengarnituur. Bak de ossenhaas in olie in zijn geheel bruin in 6 minuten. Vervolgens laten afkoelen. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de ui, de knoflook en het rookspek. Voeg daarna de gesneden champignons toe en bak tot al het vocht verdampt is. Op smaak brengen met kerriepoeder, zout en peper, in een keukenmachine fijnmalen en laten afkoelen. Verdeel de champignonvulling zo op het varkensnet dat de ossenhaas er helemaal op past. Leg de gebraden ossenhaas op de vulling en rol deze op met de doek en het varkensnet. Leg de bladerdeeg per 4 naast elkaar en 3 onder elkaar en rol er met een deegroller overheen totdat het bladerdeeg aan elkaar plakt. Leg de ossenhaasrol op het bladerdeeg en rol het op. Bestrijk de bladerdeegrol met de losgeklopte eidooiers. Bak de rol gedurende 15 minuten in een oven van 200 °C. Laat hem na het bakken 8 minuten rusten en snijd de rol dan in plakjes van 2 cm. Kook de worteltjes, de groene asperges en de broccoliroosjes 5 minuten in water met zout. Snijd de portobello en de champignons en bak deze in iets olie in 5 minuten gaar. Leg de gesneden plakjes ossenhaas op een schaal. Serveren met de groentengarnituur.

Ossenhaas Wellington is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse salade met vegetarische wellington
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wellington van rundergehakt
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt Wellington
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm Wellington
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde ossenhaas met groenepepertuinkersboter
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas tataki met noedels en radijs
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas met tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gemarineerde ossenhaas
40 min Voorgerecht
Bekijk recept