Niertjes op Antwerpse wijze

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stoof de groentjes (behalve de champignons) 10 min in boter. Kruid de stukjes nier met peper en zout. Leg de stukjes nier op de groenten en overgiet met bier en breng aan de kook. Besmeer een sneetje brood met mosterd en doe die bij de niertjes + takje tijm + laurierblad. Laat de niertjes 10 min stoven op een zacht vuurtje. Doe er de champignons bij en laat nog 5 min verder stoven. Schep de niertjes uit de pan en houd ze warm. Verwijder het takje tijm en laurierblad. Vermeng 1/2 el maïszetmeel met 1,5 dl water. Roer tot het zetmeel en water goed vermengd is. Dik de saus met het maïszetmeelpapje. Laat de saus nog even verder pruttelen tot ze voldoende is ingedikt. Giet de saus over de niertjes en serveer direct. Serveer met gebakken aardappeltjes of aardappelen in de schil.

Niertjes op Antwerpse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken Niertjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gesmoord Varkensvlees Met Niertjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met niertjes
Bekijk recept
Omelet met niertjes
Bekijk recept