Mousse van Tarbot en Forel

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Tarbotfilet kruiden met peper zout, besprenkelen met witte wijn. Filets met de witte zijde op elkaar leggen en in de folie pakken en in de visbouillon garen.
- Forel ook garen in de visbouillon.
- Visgelei: 300 cc bouillon,300 cc witte wijn,20 gr gelatine.
- Visveloute: 30 gr boter,36 gr bloem,360 cc visbouillon.
- Vorm een cake blik.
- De vorm chemiseren (bedekken met gelei) daarna 15 min in de koeling plaatsen.
- Daarna de reepjes geblancheerde komkommer in de vorm leggen.
- Tarbotfilet omwikkelen met bladspinazie.
- Forel met de visveloute pureren, opgekopte room toevoegen en op smaak maken, het cake blik voor de helft vullen, met de forel mousse hierop de tarbot rolletjes leggen.
- De resterende forel mousse vermengen met gehakte peterselie en de bieslook.
- Hiermee de vorm afvullen, en de overhangende komkommer repen over de mousse vouwen, en bestrijken met de overgebleven visgelei - Koelen en in plakjes snijden.
- Dressing maken van azijn olie en visbouillon op smaak maken met peper en zout en deze over het bord dresseren.

Mousse van Tarbot en Forel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept