Maastrichtse rommedou of kaastaart

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak eerst de vulling. Snij de korst van de Rommedou. Snij de kaas in dunne plakjes. Neem een pan met gietijzeren bodem en verwarm daarin de slagroom. Voeg de Rommedou eraan toe en laat die zachtjes smelten in de room.Laat het mengsel al roerende afkoelen. Klop dan de eidooiers los en voeg die toe aan het lauwe mengsel. Verwarm de oven voor op 200 C. Prepareer dan de bodem. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een plank en laat ze ontdooien. Beboter een lage taartvorm. Bekleed de bodem met de plakjes bladerdeeg. Snij overtollig deeg eraf. Zorg dat de binnenranden goed op elkaar plakken (gebruik daarvoor eiwit). Prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet de vulling in de deegvorm. Bak de taart direct in circa 20 minuten gaar en goudbruin. www.kookhistorie.nl / Marleen Willebrands

Maastrichtse rommedou of kaastaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept

Zuurvlees Op Maastrichtse Wijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mestreechse (Maastrichtse) Gehaktballen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Maastrichtse Abdijsalade
10-20 min -
Bekijk recept
Maastrichtse preisoep
0 min
Bekijk recept