Lunchboterhammen en toevoegsels

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Variatie op de boterham * Met varkensgebraad en tomaat Beboterd volkorenbrood met: gebakken varkensgebraad schijfjes tomaat gemengde scheuten * Zuiders Minisandwiches met: tzatziki reepjes gedroogde tomaat Provençaalse olijven, in schijfjes gesneden * Zoet hartig Exotisch vruchtenbrood met: eiersla 2 sneetjes gedroogd bergvlees rucola * Met gerookte zalm 'Pain de mie' toastbrood met: verse kaas met fijne kruiden 1 sneetjes gerookte zalm enkele uiringen tuinkers Tip: verpak uw boterhammen en bewaar ze koel. Zo blijven ze meerdere uren lekker vers. Heerlijke maaltijdsalades Maaltijdsalades zijn een smakelijk alternatief voor het middagmaal. U kan ze makkelijk overal meenemen in een goed afgesloten bewaardoos. Maak het uzelf makkelijk: kook de avond voordien (terwijl u het avondmaal klaarmaakt) een grotere hoeveelheid aardappelen, rijst of pasta. Zo hebt u onmiddellijk al de basis voor uw salade. U werkt ze dan gewoon verder af met wat de koelkast biedt. Als u een groene slasoort verwerkt, kies er dan een met stevige bladeren: ijsbergsla, rucola, lollo rossa, ... Die blijven langer knapperig. Kant-en-klare blokjes: salami, kaas (Affligem, Grimbergen of Postel) of hamreepjes zijn ook zeer handig. Als u de salade vooraf klaarmaakt, hou de saus dan in een apart kommetje. U giet ze er dan gewoon over, net voor u aan tafel gaat. Enkele creatieve ideeën Aardappelsalade met feta: Gekookte aardappelblokjes radijsschijfjes fijngesnipperde lente-uitjes fetablokjes in olie olie met fijne kruiden (van de fetablokjes) peper en zout Aardappelsalade met krab: Gekookte aardappelblokjes krabvlees (blik) fijngehakt bieslook olijfolie scheuten peper en zout Aardappelen gaan ook heel goed samen met gekookte sperzieboontjes, fijngesnipperde prei, zoet-zure augurkjes, lente-uitjes, radijzen, bieslook, ... Pastasalade met pesto: Gekookte pasta halve kerstomaatjes olijven gerookte ham, in reepjes gesneden veldsla olijfolie pesto peper en zout Pastasalade met tonijn: Gekookte pasta tonijn (blik) gesnipperde sjalot fijngesneden peterselie hardgekookt ei komkommerblokjes notenolie balsamiekazijn peper en zout Nog enkele andere ingrediënten die uw salades op basis van koude pasta verrijken: komkommer, kerstomaatjes, olijven, gedroogde tomaten, venkel, champignons, peterselie, ... Rijstsalade met ham en kiwi: Gekookte rijst ham, in reepjes gesneden kiwiblokjes rozijnen mayonaise peper en zout Rijstsalade 'Hawaii': Gekookte rijst kippenham met fijne kruiden, in reepjes gesneden ananas zoete maïs rode paprika cocktailsaus peper en zout
--> menu recepten --> laatste --> per categorie --> alfabetisch --> zoeken extra --> links --> gastenboek --> info Lunchboterhammen en toevo

Bereiding

Variatie op de boterham * Met varkensgebraad en tomaat Beboterd volkorenbrood met: gebakken varkensgebraad schijfjes tomaat gemengde scheuten * Zuiders Minisandwiches met: tzatziki reepjes gedroogde tomaat Provençaalse olijven, in schijfjes gesneden * Zoet hartig Exotisch vruchtenbrood met: eiersla 2 sneetjes gedroogd bergvlees rucola * Met gerookte zalm 'Pain de mie' toastbrood met: verse kaas met fijne kruiden 1 sneetjes gerookte zalm enkele uiringen tuinkers Tip: verpak uw boterhammen en bewaar ze koel. Zo blijven ze meerdere uren lekker vers. Heerlijke maaltijdsalades Maaltijdsalades zijn een smakelijk alternatief voor het middagmaal. U kan ze makkelijk overal meenemen in een goed afgesloten bewaardoos. Maak het uzelf makkelijk: kook de avond voordien (terwijl u het avondmaal klaarmaakt) een grotere hoeveelheid aardappelen, rijst of pasta. Zo hebt u onmiddellijk al de basis voor uw salade. U werkt ze dan gewoon verder af met wat de koelkast biedt. Als u een groene slasoort verwerkt, kies er dan een met stevige bladeren: ijsbergsla, rucola, lollo rossa, ... Die blijven langer knapperig. Kant-en-klare blokjes: salami, kaas (Affligem, Grimbergen of Postel) of hamreepjes zijn ook zeer handig. Als u de salade vooraf klaarmaakt, hou de saus dan in een apart kommetje. U giet ze er dan gewoon over, net voor u aan tafel gaat. Enkele creatieve ideeën Aardappelsalade met feta: Gekookte aardappelblokjes radijsschijfjes fijngesnipperde lente-uitjes fetablokjes in olie olie met fijne kruiden (van de fetablokjes) peper en zout Aardappelsalade met krab: Gekookte aardappelblokjes krabvlees (blik) fijngehakt bieslook olijfolie scheuten peper en zout Aardappelen gaan ook heel goed samen met gekookte sperzieboontjes, fijngesnipperde prei, zoet-zure augurkjes, lente-uitjes, radijzen, bieslook, ... Pastasalade met pesto: Gekookte pasta halve kerstomaatjes olijven gerookte ham, in reepjes gesneden veldsla olijfolie pesto peper en zout Pastasalade met tonijn: Gekookte pasta tonijn (blik) gesnipperde sjalot fijngesneden peterselie hardgekookt ei komkommerblokjes notenolie balsamiekazijn peper en zout Nog enkele andere ingrediënten die uw salades op basis van koude pasta verrijken: komkommer, kerstomaatjes, olijven, gedroogde tomaten, venkel, champignons, peterselie, ... Rijstsalade met ham en kiwi: Gekookte rijst ham, in reepjes gesneden kiwiblokjes rozijnen mayonaise peper en zout Rijstsalade 'Hawaii': Gekookte rijst kippenham met fijne kruiden, in reepjes gesneden ananas zoete maïs rode paprika cocktailsaus peper en zout
Lunchboterhammen en toevoegsels is een recept van Jerryke's Cuisine

Receptenzoeker

-->
Lunchboterhammen en toevoegsels is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Borstplaat
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept