Loempia’s

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een flensjesbeslag met de ingrediënten; het deeg moet dun en vloeibaar zijn. Bak zeer dunne flensjes. Bak slechts één kant. Laat de flensjes ½ uur ‘krimpen’ met de ongebakken kant op tafel. Roerbak het gehakt, bestuif met maïsbloem en voeg al roerend de sherry en de soyasaus toe. Neem alles uit de pan. Roerbak nu de champignons, de ui, de wortel en de soyascheuten. Meng er vervolgens de garnalen en het gehakt door en breng op smaak. Laat het vulsel heel goed afkoelen! Schep op ieder flensje 2 eetlepels vulling. Plooi de loepia’s dicht in de vorm van envelopjes en plak dicht met een losgeklopt ei. Bak de loepia’s in heet frituurvet mooi bruin. (Men kan ze ook in de oven bakken) Snipper look en gember zeer fijn en fruit aan in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en laat verwarmen. (= niet koken!) Laat de saus afkoelen.

Loempia’s is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept