Loempia's gevuld met zeevruchten

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de vulling de sjalotjes, knoflook en varkensvlees in de keukenmachine fijnmalen. Garnalen, kreeft, bosuitje, vissaus en peper toevoegen en 3-5 sec. malen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel aan de mie toevoegen. Suiker en water in een grote kom vermengen. De loepiavelletjes er 3-5 sec. in dopen, op een handdoek leggen en met uw vingers gladstrijken. Nog 4 plakjes op deze manier voorbereiden. Ongeveer 1 el. van de vulling overdwars in het midden van elk velletje leggen. een van de randen er overheen vouwen, de zijkanten naar binnen vouwen, velletje oprollen en vastdrukken. De loempia's apart leggen, maar ze mogen elkaar niet raken. Steeds 5 loempia's tegelijk maken. De tauge een paar sec. blancheren. De blaadjes sla, de munt of het basilicum, de koriander en de tauge over 2 platte schalen verdelen. De vissaus over 4 kleine kommetjes verdelen. De olie verhitten. De loempia's op een middelhoog vuur in 3 min. goudbruin frituren. De loempia's steeds blijven bewegen zodat ze niet vastplakken. Keer ze een paar keer, om ze gelijkmatig bruin te laten worden. Na het uitlekken direct serveren.

Loempia's gevuld met zeevruchten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept