Lende in een rollade met ganzenlever.

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Het vlees wordt lichtjes platgeslagen, gekruid en bedekt met ganzenlever. Na nog eens kruiden wordt het vlees opgerold en opgebonden. De rollade wordt kort aangebakken (7 minuten), gaart daarna af in de oven van 180?C en wordt warm gereserveerd.
- Voor de sjalottenconfit, die als parfumering van de aardappelbereiding zal dienen, worden 8 sjalotten ge?minceerd, in olijfolie aangestoofd, bestrooid met bloemsuiker en de kruiden. Vervolgens worden ze met witte wijn en kippenbouillon bevochtigd. De massa gaart tot hij transparant is en wordt dan in de keukenrobot gepureerd. De 4 resterende sjalotten worden gewassen en in de oven gegaard met dezelfde ingredi?nten.
- Voor het aardappeltaartje worden de aardappelen in gelijke vorm getourneerd en in dunne chips gesneden. Daarvan wordt in een beboterde vorm een rosace opgebouwd, telkens met peper en zout gekruid. Op de helft van de 6 laagjes wordt een laagje sjalottenconfit gesmeerd. Het taartje wordt goed aangedrukt en gedurende 15 minuten afgebakken in de oven van 180?C.

Lende in een rollade met ganzenlever. is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Salade met foie gras en aardbeien, vinaigrette met sjalot
Voorgerecht
Bekijk recept

Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Vitello Tonnato al modo di Giovanni e Marco
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
BBQ Angus Beef met Charlotte in pel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige dunne lende, salsa van gegrilde groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept