Lamszadel met groenten en gratin dauphinois

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Begin met de gratin, want die heeft de meeste tijd nodig. Snij de geschilde aardappelen in schijfjes van hooguit 3 mm dik en schik ze als dakpannetjes in een beboterde ovenschotel. Breng in een pannetje de melk aan de kook en klop het ei los met een snuifje zout en peper, giet de warme melk bij en voeg ook de helft van de kaas bij. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Giet het mengsel over de aardappelen (ze moeten net onder staan). Bestrooi met de rest van de kaas, beleg met vlokjes boter en zet de aardappelschotel 35 tot 40 minuten in de oven op 175°C. Klop de eiwitten stijf. Vermeng de mosterd met de geperste knoflookteentjes, de peterselie en de rozemarijn, het paneermeel, een snuifje zout en peper. Spatel de eiwitsneeuw door het mengsel en strijk het uit over de lamszadel. Zet het vlees in een ingevette braadschotel 20 tot 30 minuten in de oven op 175°C, al naargelang u het lamsvlees roze of doorbakken wilt serveren. Stoom intussen de schoongemaakte groenten beetgaar (in een stoompan met verscheidene mandjes of in aparte pannen). Zet de lamszadel nog een paar minuten onder de hete grill om bij te kleuren. Hou het vlees warm onder een vel aluminiumfolie terwijl u de saus maakt. Blus de braadpan met de lamsfond, voeg de rozemarijn en de hele (gepelde) knoflookteentjes bij. Laat gedurende 3 minuten hevig koken in de open pan. Zeef de saus, kruid ze eventueel nog wat bij en werk ze van het vuur op met vlokjes ijskoude boter. Serveer de lamszadel en de groenten op een voorverwarmde schotel, de hete saus in een kommetje apart erbij.

Lamszadel met groenten en gratin dauphinois is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gratin dauphinois
Bijgerecht
Bekijk recept
Hindegebraad met bosbessen, appel en noten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes in een groen jasje en gratin dauphinois met boschampignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamszadel met krielaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Een Gevulde Lamszadel Overgoten Met Een Lamsaus
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamszadel Aan Het Spit
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaars Lamszadel
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept