Lamskoteletjes met een saus van rode wijn en choco

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sjalotje pellen en snipperen. In pan wijn met fond, sjalotje en 2 takjes tijm aan de kook brengen en vocht op hoog vuur inkoken tot ca. 1/3 deel over is (= ca. 2 dl). Lamskoteletjes bestrooien met zout, peper en nootmuskaat en bestrijken met olie. Sesamzaad in diep bord strooien. Koteletjes met beide kanten in sesamzaad drukken. Chocolade in stukjes breken. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten en lamsvlees in 6 à 8 minuten op hoog vuur mooi bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees op warm bord leggen en warm houden onder aluminiumfolie. Bakvet met sesamzaadjes uit pan in kommetje schenken (wordt niet meer gebruikt). Ingekookt vocht boven koekenpan zeven, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Chocolade toevoegen en al roerende laten smelten. Saus op smaak brengen met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat. Op warme borden spiegel van saus scheppen en lamskoteletjes erin leggen. Garneren met takjes tijm. Serveren met roergebakken zoete aardappel en frisse salade.

Lamskoteletjes met een saus van rode wijn en choco is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarmerde choco-aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rolgebak met choco
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecharlotte met aardbeien
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
De whoopies van Zwarte Piet
Snack
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept