Kabeljouw met roomsaus van spinazie en mierikswort

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snipper de sjalot fijn - Snij de kerstomaatjes in

2.
- Schik de diepgevroren kabeljouwfilets in een ovenschotel, overgiet met 1,5 dl witte wijn en bestrooi met kridentuiltje. Voeg het laurierblad toe en dek af met aluminiumfolie, doorprik de folie in het midden om de stoom te laten ontsnappen, schuif in de voorverwarmde oven op 200°C en laat gedurende 35 à 40 minuten gaar worden.
- Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en stoof al roerend de sjalotsnippers gedurende 1 minuut, voeg de diepgevroren spinazie toe, paprikapoeder, 1 dl water en 1 dl wijn, laat afgedekt gedurende 5 minuten sudderen.
- Voeg 1 dl van het viskookvocht bij de spinazie en laat nog eens 5 minuten sudderen.
- Voeg de mierikswortel, het citroensap en de room toe, mix de saus en kruid met peper en zout.
- Bak de halve kerstomaatjes al roerend in de boter , kruid met peper en zout.
- Schep wat saus op elk bord en schik er een stuk vis op, verdeel er enkele kerstomaatjes over en dien op met hertoginnenaardappelen.

Kabeljouw met roomsaus van spinazie en mierikswort is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Rijst Met Kabeljouw
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Met Vermouthsaus En Gestoofde Courgettes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljouw Uit De Oven
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljouw met aardappelpuree
0 min
Bekijk recept