Kabeljouw met aardappelpuree

3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snij de citroen in schijfjes. Hak de bieslook en de peterselie fijn. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C). Schil de aardappelen en kook ze in gezouten kokend water. Laat ze uitlekken en pers ze tot puree.
- Leg de kabeljauwfilets en de schijfjes citroen in een kookpan met dikke bodem. Giet er melk over. Bestrooi met zout en peper, Breng alles aan de kook, neem van het vuur en laat 10 min pocheren met het deksel erop. Verwijder de schijfjes citroen, neem de stukken kabeljauw eruit met een schuimspaan, leg de helft van de stukken opzij en houd ze warm. Plet de andere helft met een vork. Meng in een slakom de aardappelpuree, de kabeljauwpuree, de verse room, het bieslook, 1 koffielepel paprika, zout en peper.
- Smeer een ovenschotel in met boter en giet er de helft van de bereiding in. Leg de warmgehouden stukken kabeljauw erbovenop.
- Bestrooi ze met de rest van de paprika en de fijngehakte peterselie. Giet er de rest van de bereiding over. Verdeel de koude boter in stukjes en laat 10 min gratineren in de warme oven.
- Dien warm op met gestoomde roosjes broccoli of wortelschijfjes.

Kabeljouw met aardappelpuree is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rijst Met Kabeljouw
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw Met Vermouthsaus En Gestoofde Courgettes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljouw Uit De Oven
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljouw met roomsaus van spinazie en mierikswort
0 min
Bekijk recept