Jhal Fraizi

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes. Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur tot zeer heet. Voeg het komijn- en mosterdzaad toe. Zodra het mosterdzaad begint te springen – na enkele seconden - de paprika en ui toevoegen. Blijf roeren , laat de ui bruin worden en de rest van de groente slinken. Voeg Kaapse saus, gemalen komijn, koriander en kurkuma, zout en peper toe en doe het vlees erbij. Laat het geheel al roerend op halfhoog vuur 3-4 minuten door en door warm worden. Proef of het gerecht op smaak is en voeg eventueel meer kruiden toe. Serveer dit gerecht met 300 gr, rijst en een frisse salade met bijvoorbeeld mango-dressingsaus. info: “Jhal fraizi” was een specialiteit van de Brits-Indiase inwoners in India. In Calcutta at de gemeenschap van deze gemengde afkomst op zondag vaak een zeer Engelse maaltijd van geroosterd lams- of rundvlees. ‘s Maandags werd van de restjes een pittige “Jhal fraizi” gemaakt. Zo werden de culturele achtergronden van beide kanten culinaire eer bewezen. voorbereidingstijd ± 15 minuten, bereidingstijd 10 minuten.

Jhal Fraizi is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker