Irish coffee taart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (Ø 20 cm) en druk het met de bolle kant een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast. Week de gelatine enkele minuten in ruim water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 g van de suiker. Voeg de whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 1 1/2 dl slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig. Klop de mon chou met de mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is. Klop het koffiemengsel erdoor en laat het mon chou-mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor en verdeel de massa over de taartbodem. Laat de taart in de koelkast in ± 3 uur opstijven. Verwijder dan de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart. Versier elke toef met een mokkaboon of chocolaatje.

Irish coffee taart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Irish coffee-variaties
12 min
Bekijk recept
Engelse kaasfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept