IJslandse vissoep

3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- In het 'echte' recept van de IJslandse vissoep gaan garnalen, verse kreeft en 'scallops' wat volgens mij de schaaldiertjes zijn die in Sint Jacobsschelpen gaan. Als je dat allemaal niet in huis hebt, kun je er ook wat (diepvries) kabeljauw- of koolvisfilet in verwerken. De diepvriesvis moet wel eerst ontdooid worden. Zonder vis is de soep overigens ook heel lekker.
- Snijd de prei in dunne reepjes of snipper de ui. Snijd de champignons in niet te kleine stukjes. En snijd de paprika in niet te grote stukjes.
- Smelt wat boter in een pan met een dikke bodem. Voeg paddestoelen, ui en paprika toe en laat zachtjes pruttelen. Als alles zacht is de pan op een plaatje en de camembert erbij: beetje uit elkaar plukken. Als die na een minuut of vijf gesmolten is (gas ietsje hoger als het lijkt of er geen schot in komt) de slagroom erbij. Goed warm laten worden maar niet laten koken.
- Tenslotte de vis erbij in hapklare stukjes. Nu wel even (zacht) laten koken en na een minuut of 5 ? 10 is de kabeljauw gaar. Even proeven, peper erbij en als je het nog te flauw vindt: beetje (vis)bouillonpoeder of -blokje.
- Met een stukje brood erbij is dit een hele maaltijd.

IJslandse vissoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Plokkiskur van de Ijslandse Dagny
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ijslandse Salade Met Garnalen En Yoghurt
10-20 min -
Bekijk recept
Garnalenpotjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Piratenbootjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept