Garnalen-kaaskroketten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- In een pan de boter smelten. De bloem erdoor roeren en ? 2 minuten al zachtjes verwarmen. De helft van de visfond erbij schenken, tot een gladde saus roeren en gaandeweg de rest van de fond erdoor roeren. De fijngehakte garnalen, de kaas, de bieslook en de dille erdoor roeren. Nog +/- 2 minuten zachtjes laten doorkoken en de ragout op smaak brengen met zout, peper en wat chilipoeder.
- De ragout overdoen in een diep bord, laten afkoelen en in de koelkast in minstens 2 uur goed koud laten worden.
- In een diep bord het ei met 2 eetlepels water loskloppen. Het paneermeel op een plat bord strooien. Het vleesmengsel in 8 punten snijden. Elke portie tot een kroket vormen en losjes door het paneermeel rollen. De kroketten vervolgens ??n voor ??n goed door het eimengsel halen en weer door het paneermeel wentelen.
- De kroketten moeten rondom dik bedekt zijn met een paneerlaagje, het overtollige paneermeel eraf schudden.
- De kroketten tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Verhit het frituurvet tot 180?C. Vier kroketten tegelijk in +/- 4 minuten knapperig bruin frituren. In een vergiet op keukenpapier laten uitlekken.

Garnalen-kaaskroketten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Parmezaankroketten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskroketjes
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskroketten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaaskroketten Of Bitterballen
30-60 min -
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept