Fudge taart van Whiskey

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie. Sla in een schone kom de boter met suiker tot een luchtige massa. Voeg daarbij één voor één de eigelen toe, daarna al roerend de whiskey erbij en vanille extract. Dan de gesmolten chocolade en als laatste de gezeefde bloem en baking soda. Giet dit en een taartblik met bakpapier en bakken af op 180C voor 40-50 minuten. Serveer warm met geklopte slagroom. Caramel -notensaus: 150 gram suiker 75 ml Amaretto 50 gram boter wat slagroom 100 gram walnoten (geroosterd en gehakt) 100 gram almandelen (geroosterd en gehakt)
Voorbereiding
caramel-notensaus Laat in een pan met een zware bodem de suiker op een midden hoog vuur smelten, tot het amber-kleurig wordt. Haal van het vuur af en schenk de amaretto erbij. Meng de boter erdoor en kijk of de dikte van de caramel goed is. Als het te dik is, kun je de saus wat vloeibaarder maken door er wat slagroom door te roeren. Meng tot slot de noten erdoor.

Fudge taart van Whiskey is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Jeroen Veldkamps frozen Irish coffee
5 min
Bekijk recept
Irish coffee
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Kentucky whiskey balls
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Sticky spareribs
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Choconestje met ijs en fudgesaus
55 min- Nagerecht
Bekijk recept
Karamel-fudge cheesecake
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Ebony & Ivory brownie experience
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Dadelcake met karamelsaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept