Frittata met aardappel, paprika en proscuitto

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie in een vuurvaste ovenschaal op een middelhoog vuur. Doe er de ui in en fruit die in circa 5 minuten gaar. Schep er de paprika en aardappel door en laat onder af en toe omscheppen circa 20 minuten bakken tot de aardappel gaar is Bestrooi met zout en peper Klop intussen de eieren schunnig in een kom Breng op smaak met zout en peper Verwarm de grill voor Strooi wanneer de aardappel gaar is de piosciutto over de groenten en giet er dan de eieren over.Bak circa 10 minuten, waarbij u de randen omhoog tilt zodat het vloeibare ei eronder kan lopen, tot de randen gestold maar nog sappig zijn. Zet de pan circa 1 minuut onder de hete grill tot de bovenkant goudbruin is Let goed op dat de frittata niet aanbrandt Neem de frittata uit de grill en doe op een dienschaal. Snijd in punten en serveer heet, warm of op kamertemperatuur

Frittata met aardappel, paprika en proscuitto is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidenricotta met krokante ham
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met paprikasaus en hazelnoten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta met gekruide erwtenpuree
20 min-
Bekijk recept
Peperkoekcrisp proscuitto en dadelmascarpone
145 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfrittata met wintergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettefrittata
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfrittata uit de oven met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept