Fijne Russische koude Zomersoep

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De vleesresten (rund-, kalfs-, varkensvlees, gevogelte: hoe meer soorten, hoe lekkerder) en de ham in kleine blokjes snijden De augurk en met de eieren zeer klein snijden. De fijngehakte peterselie, bieslook en dille toevoegen, vermengen met het zout, de suiker, mosterd, peper en zure room en met kwas overgieten. In de koelkast zetten en opdienen met ijsblokjes Toelichting: [b:b59e59ec5b]Augurk[/b:b59e59ec5b] De Russen en Polen etc maken hun augurken slechts zelden op azijn. Ze pekelen ze eerst en laten ze dan gisten. Om het recept zo dicht mogelijk te benaderen kunnen we verse augurken een nacht pekelen, afspoelen en verder verwerken. De anderen gebruiken gewoon een verse komkommer. [b:b59e59ec5b]Kwas [/b:b59e59ec5b] Dit is typisch Russisch en denkelijk alleen voor Russen bestemd. Kwas is de Russische ‘limonade’ gemaakt van geweekt brood dat ze in water enkele dagen laten gisten. Afgieten en klaar is kees. Een op lichte azijn gelijkende vloeistof (drank). Voor de anderen gebruik hier gewoon gekookt water.

Fijne Russische koude Zomersoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zomersoep: gazpacho
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene zomersoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse Gekoelde Zomersoep
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zomersoep met verse basilicum
0 min
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept