Fazantfilet met appeltjes en calvadossaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Appels schillen en in partjes snijden. In een hoge pan de fond en slankroom ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken tot 2 dl. De fazantfilets bestrooien met zout en peper. In een braadpan 50 gr. boter verhitten en de fazantfilets hierin in ca. 10 gaarbakken. In een koekepan de rest van de boter verhitten en de appeltjes hierin ca. 3 minuten bakken. Af en toe keren. Suiker toevoegen en de appeltjes op een laag vuurtje warmhouden. De filets uit de pan halen en warmhouden in aluminiumfolie. Calvados aan het bakvet toevoegen en de aanbaksels goed losroeren Ingekookte room eraan toevoegen en nog ongeveer 2 minuutjes zachtjes koken. Evt. nog wat zout en peper toevoegen. Saus over 4 borden verdelen. De fazantfilets in het midden leggen en de appeltjes ernaast verdelen. Heerlijk met rodekool of zuurkool en aardappelkroketjes of puree.

Fazantfilet met appeltjes en calvadossaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appeldessert met amandelvulling en calvadosroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Koteletjes van konijn met calvadossaus, spruitjespuree en knolselderkoekjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendeborstfilets & Appel-Calvadossaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fazantfilet met spek en paddenstoelen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantfilet in brabantse saus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazantfilet met spitskool en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met fazantfilet
40 min Voorgerecht
Bekijk recept