Exotisch stoofpotje met vis en schaaldieren

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de groenten, snij de wortels in dunne ringetjes en de prei in julienne. Doe ze in een kleine kom, voeg er de visfond, het water, het zout en de peper aan toe. Laat gedurende 15 minuten koken. Voeg de vis toe, de schaaldieren (langoustines en Sint-jakobsschelpen), de witte wijn, de helft van de saffraan en van de koriander. Laat enkele minuten koken tot de eerste bubbels zichtbaar worden in het water. Haal de vis en de schaaldieren uit het kooknat. Hou warm. Giet de room bij de fond en laat enkele minuten koken. Leg in elk bord een moot zeeduivel, een sint-jakobsschelp met koraal evenals een langoustine. Giet de saus erbij en versier met de rest van de saffraandraadjes en plukjes koriander. Serveer de eventuele rest van de saus in een sauskom. Tip: U kunt dit stoofpotje ook als voorgerecht serveren met aardappelen. De koriander kan vervangen worden door peterselie, dragon of dille.

Exotisch stoofpotje met vis en schaaldieren is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti vongole
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische rijstsalade
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
IJsgekoelde soep met limoen
35 min
Bekijk recept
Gratin van oesters in een sabayon van champagne
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Exotisch fruitsorbetijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Exotische fruitkwark met mangosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruit- en groentespiezen met kleurtjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept