Eiertaart met kaneel

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190° C. Vet de springvorm in. Leg het bladerdeeg op de bodem, druk het goed tegen de rand aan Zet de vorm even terug in de koelkast. Breng de melk tot tegen het kookpunt. Klop de eierdooiers wit schuimig met de suiker. Strooi er de gezeefde bloem en een snuifje zout bij. Voeg er een paar druppels vanille-essence en een afgestreken theelepel kaneelpoeder aan toe. Roer goed glad. Doe er in een straaltje de kokendhete melk bij. Blijf intussen goed roeren. zet de pan weer op een matig vuur, blijf roeren tot het mengsel bindt. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de lichtjes afgekoelde crème. Schep alles in de vorm. Bak de taart 35 tot 40 minuten in het midden van de oven. met dank aan Danke

Eiertaart met kaneel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Spek- en eiertaart
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
eiertaart met kersen
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Eiertaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige Eiertaart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept