Eenpansgerecht van kikkererwten

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kikkererwten een nacht in water weken en de volgende ochtend afgieten. De runderborst en de mergpijpen met de kikkererwten in een pan doen, zo veel water erbij gieten dat het vlees ondergedompeld staat en deze ingredi?nten aan de kook brengen. Op middelhoog vuur 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe met een schuimspaan het vrijgekomen schuim afscheppen. Vervolgens de laurierblaadjes, de peperkorrels, de kruidnagelen en de pimentbessen toevoegen en weer 40-50 minuten laten koken. Het spek toevoegen en opnieuw 20-25 minuten laten koken. De geschilde en in plakjes gesneden aardappelen toevoegen, eventueel wat water erbij gieten en weer 15-20 minuten laten koken. Intussen de worteltjes, de prei, de uien en de knolselderij schoonmaken, wassen, in blokjes snijden en bij het vlees doen. De tomaten ontvellen, ontpitten, in vieren snijden en toevoegen. Op middelhoog vuur 30-40 minuten laten koken, daarna de knoflookworstjes erin meeverwarmen. Vervolgens het vlees, het spek en de worstjes eruit halen en klein snijden, weer terug in de pan doen en nog 10 minuten laten trekken. Het gerecht met peper en zout op smaak brengen en met fijngehakte bieslook gegarneerd opdienen.

Eenpansgerecht van kikkererwten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Eenpansgerecht met gyros
Bekijk recept
Eenpansgerecht Met Rundvlees En Groenten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provencaals Eenpansgerecht
20-30 min -
Bekijk recept
Eenpansgerecht uit Oostenrijk
0 min
Bekijk recept