Eendenborst met roze pompelmoes

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snij de wortelen in kleine stukjes.
- Schil met een scherp mes de pompelmoes tot op het vruchtvlees, zodat er geen witte vliesjes meer te zien zijn. Snij dan de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit alles boven een kom zodat u het sap kan opvangen.
- Plet de korianderbolletjes tussen twee lepels. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wortelstukjes kort. Giet er de kippenbouillon bij en kruid met de geplette korianderbolletjes, peper en zout. Laat gedurende 15 min. koken. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden en leg er de eendenmagret in (met de velkant naar onder). Zet het vuur wat lager en laat de magrets op een matig vuur gedurende 10 min. bakken. Giet het vet weg. Kruid de magrets met peper en zout en laat de andere kant gedurende 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn). Mix de wortelen tot een dikke puree en leng aan met het pompelmoessap. Voeg ook de pompelmoespartjes toe en mix tot een gladde saus. Snij de eend schuin in sneetjes van 1 cm en leg ze in waaiervorm op het bord. Lepel er wat saus rond en serveer met aardappelgratin of aardappelsparretjes. Geef er eventueel een gestoofd minibundeltje van prinsessenboontjes (diepvries) bij.

Eendenborst met roze pompelmoes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met pompelmoesboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garden of Eden
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept