Driegangen kerstmenu: klaar binnen één uur

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fazantenborst met risotto en bospaddestoelen Voor 4 personen: 4 fazantenborsten 250 g risottorijst 1 liter gevogeltefond 200 g bospaddestoelen 100 g geraspte Parmezaanse kaas 50 g boter olijfolie peper en zout 1 dl rode wijn
Voorbereiding
stijd: 25 minuten Risotto: Fruit de rijst glazig in de olijfolie en overgiet hem met hete fond. Laat 15 minuten rustig doorkoken en roer geregeld. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de kaas toe en roer goed door. Fazant: Bak de fazantenborsten bruin, kruid ze met peper en zout en laat verder garen op een zacht vuur. Borstel de paddestoelen schoon en stoof ze gaar in wat olijfolie. Schep de paddestoelen uit de pan en schik ze op warme borden. Giet de rode wijn bij het stoofvocht en laat gedeeltelijk inkoken. Haal de saus van het vuur af en klop klontjes koude boter door de saus en breng op smaak. Schep de risotto midden op de borden en schik er de plakjes gesneden fazantenborsten rond. Wentelteefjes met walnootijs Voor 4 personen: 4 sneetjes rozijnenbrood 1 ei 1 dl melk 1,5 dl bruin bier 4 eetlepels boter 4 bolletjes walnootroomijs poedersuiker
Voorbereiding
stijd: 10 minuten Klop het ei, de melk en het bier in een mengkom. Snijd het rozijnenbrood in driehoekjes en laat ze goed weken in het beslag. Verhit de boter in een antikleefpan en bak hierin het rozijnenbrood langs weerszijden mooi goudbruin. Schep een bolletje ijs op elk bord en schik er de wentelteefjes rond. Bestrooi ze met poedersuiker.

Driegangen kerstmenu: klaar binnen één uur is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hollands draadjesvlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Foccacia genovese
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kerst Diner A La Frantzen.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept