De echte Leidse hutspot van Mirja

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de winterpeen en uien, na toevoeging van een theelepel zout, 15 minuten en laat daarna goed uitlekken. Kook de aardappelen op de gebruikelijke manier. Bak ondertussen de spekjes circa 10 minuten op een laag vuur. Meng de gekookte aardappelen met het peen/uien-mengsel en schep daarna de spekjes erdoor. Geef hierbij de riblappen, die in circa 1½ uur tot zacht gesudderd zijn. Als je het Leidse gerecht echt volledig wilt hebben, serveer dan als dessert een trosje witte druiven. Smakelijk, Mirja

De echte Leidse hutspot van Mirja is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept