Appel-kruimelgebak

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

[u:a8228f9ea4]voor de kruimels[/u:a8228f9ea4]: 180 gr. bloem 60 gr. suiker 90 gr. boter een beetje suiker [b:a8228f9ea4]
Voorbereiding
[/b:a8228f9ea4]: Schil de appels. Snij ze door, ontdoe ze van het klokhuis en snij ze in plakjes. Stoof ze in een pannetje tot ze zacht zijn, samen met het sinaasappelsap, de kaneel en de helft van de suiker. Verdeel de gestoofde appeltjes gelijkmatig over een ovenschaal van ongeveer 1 liter. Zeef de bloem met het zout in een mengkom. Doe de koude boter erbij en snij die met een mes in kleine stukjes. Wrijf de boter met je vingertoppen in de bloem. Til je handen daarbij steeds op tot hoog boven de kom. daardoor wordt het luchtig. Ga door tot je een gelijkmatig kruimelig mengsel hebt en roer er dan de suiker door. Schep het kruimel deeg over de appelplakjes. Spreid uit met een vork, maar druk het niet aan. Bak de kruimeltaart 20-25 minuten tot de bovenkant lichtbuin is. Dien het gebak op met custard vla of room.

Appel-kruimelgebak is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept