Aubergineflapjes met feta, koriander en cottageche

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Snipper de ui en knoflook, snijd de paprika€™s fijn. Doe dit in een pan met het venkelzaad en fruit de groenten tot deze zacht zijn. Snijd intussen de aubergine in kleine blokjes. Haal de groenten uit de pan en doe deze in een kom. Verhit de resterende olijfolie en bak de aubergine gaar. Voeg de aubergine toe aan de groenten. Snijd de abrikozen fijn en voeg deze ook aan de groenten toe. Doe ook de pijnboompitten en koriander erbij. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta en roer dit voorzichtig door het groentemengsel. Snijd vier cirkels van ongeveer vijftien centimeter uit het bladerdeeg. Verdeel het groentemengsel over één helft van de cirkels en bestrijk het bladerdeeg rondom met ei. Vouw de flapjes dicht en bestrijk de bovenkant met ei. Druk het bladerdeeg dicht met de top van een vork. Besprenkel de pakketjes met papaverzaad en plaats ze twintig minuten in de oven op 200°C. Schil en ontpit de komkommer, snijd deze in fijne brunoise. Hak ook de radijzen fijn. Meng de groenten, munt en cottagecheese. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Serveer de groenteflapjes meteen met de raita en een frisse groene salade. Dit recept komt uit Weekend Knack

Aubergineflapjes met feta, koriander en cottageche is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker