Uitjes in rode-wijnsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng op hoog vuur een voor driekwart gevulde pot gezouten water aan de kook. Blancheer er de uitjes l tot 2 minuten in. Giet ze af en dompel ze dan onmiddellijk in een kom koud water om het kookproces te beëindigen. Giet ze weer af Snijd met een klein scherp mes de worteleinden van de uitjes af en verwijder de velletjes. Verhit de boter in een anti-aanbakpan op matig vuur Doe er de suiker in en laat onder af en toe roeren circa 10 minuten zachtjes bakken tot ze goudbruin zijn. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout en peper en dan met suiker zodat ze mooi karameliseren. Voeg de bouillon en wijn toe, draai het vuur hoger en breng aan de kook. Laat zonder deksel 10 minuten sudderen tot de uitjes gaar zijn. Schep ze met een schuimspaan over in een grote kom. Zet de pan op hoog vuur en laat een tiental minuten koken tot het vocht tot een glanzende stroop is ingekookt. Doe de uitjes in de pan en voeg de azijn en tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de uitjes nog een drietal minuten doorwarmen Tip: Lekker als garnituur bij gegrilde biefstuk, gebraden eend of eenvoudig bereide vis.

Uitjes in rode-wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept