LAKSA MET PIJLINKTVIS, POMPOEN & KWARTELEITJES

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
Breng de visbouillon aan de kook en doe er de stukken pompoen bij. Laat de stukken pompoen gaarkoken en schep ze uit de pan, maar houd ze warm. Kook de pasta gaar. Giet de bouillon door een vergiet in een grote kom en bewaar het vocht. Zet de lege pan terug op het vuur en verhit 2 eetlepels van de sesamolie tot de olie begint te roken. Bak de pijlinktvisjes 2 minuten, haal ze uit de pan en leg ze bij de pompoen. Giet de rest van de sesamolie in de pan en bak de pepers, limoenblaadjes, aubergines, galangal en knoflook l minuut op een hoog vuur. Roer daarbij goed. Voeg de nog warme visbouillon en de vissaus, tamari en tamarinde toe en laat de bouillon 5 minuten zachtjes koken. Giet er dan het limoensap bij. Bak intussen de kwarteleitjes in een vleugje olie of in een koekenpan met antiaanbaklaag. Verwarm de zes kommen en verdeel er de pasta, pompoen en inktvis over. Schep er de kokende bouillon over en leg er voorzichtig een gebakken kwarteleitje bovenop. Strooi er naar smaak verse koriander over. Deze laksa ziet er met het kleine gebakken eitje en de inktvistentakels die erbovenop drijven nogal spectaculair uit en is bovendien een prachtige combinatie van smaken die allemaal uitstekend bij elkaar passen. De zoetheid van de pompoen vormt een perfect tegenwicht voor de vurige chilipepers.

LAKSA MET PIJLINKTVIS, POMPOEN & KWARTELEITJES is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuse americain
10 min Snack
Bekijk recept
Salade van roze kwarteleitjes
40 min
Bekijk recept

Thaise bouillonfondue met kokosmelk
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ajam Kerrie Laksa
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sup Kentang (aardappelsoep)
30-60 min -
Bekijk recept
Laksa Soep Met Garnalen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept