Eend à l'orange

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de eend aan de binnen- en buitenkant met zout en peper en bak de eend in de boter aan alle kanten bruin. Schil en snipper ui en wortel en bak deze even mee. Braad de eend, onder vaak bedruipen, verder gaar in 1 uur. Haal de eend uit de pan en houd deze warm. Haal ui en wortel uit het braadvet. Boen 2 sinaasappels af onder de kraan; dep deze droog en schil ze met een dunschiller. Snijd de schilletjes in dunne reepjes en bak deze even in het braadvet. Pers de geschilde sinaasappels uit en voeg het sap toe met de rode wijn. Laat dit alles aan de kook komen en laat 5 minuten zachtjes koken. Bind de saus met wat aangemaakte maizena. Roer de marmelade en de suiker erdoor. Leg de eend op een voorverwarmde schaal en giet de saus erover. Snijd de overige 2 sinaasappels in plakken en garneer hiermee de eend.

Eend à l'orange is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept