Curry pompoensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Hak de sjalot en de knoflook, snijd de pompoen klein. Bak de sjalotjes goudbruin, voeg knoflook, kerrie en komijn toe, bak het mengsel al roerend nog 1 minuut. Voeg de pompoen, de room, de bouillon en de suiker toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat hem rustig pruttelen tot de pompoen goed gaar is. Niet laten koken. Geregeld roeren.
- Pureer de soep, laat hem afkoelen en bewaar in de koelkast.
- Laat de yoghurt op kamertemperatuur komen en roer die glad met een half teentje uitgeperste knoflook. Meng er wat koude soep doorheen.
- Warm de rest van de soep al roerend op tot het kookpunt. Roer de yoghurt erdoor, laat nu niet meer koken! - Breng de soep op smaak met zout en peper en evt. nog wat kerrie en komijn. Garneer met koriander of peterselieblaadjes.

Curry pompoensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept