Waterkerssoep

2
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren in 8 min. hardkoken. In pan olie verhitten en sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes bakken, maar niet laten kleuren. Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering. Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Met staafmixer pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Eieren laten schrikken, pellen en elk in 4 partjes snijden. Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen. Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers. Lekker met (Boulogne) stokbrood.

Waterkerssoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Waterkerssoep
20 min
Bekijk recept
Waterkerssoep
30 min-
Bekijk recept
Romige waterkerssoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssoep met kip-limoen-balletjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Waterkerssoep
20 min
Bekijk recept
Waterkerssoep
30 min-
Bekijk recept
Romige waterkerssoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterkerssoep met kip-limoen-balletjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept