Zoet-pittige salade met knoflookcroutons

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schep de blokjes brood om met de knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Bak de broodblokjes in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Was de appels en steek het klokhuis er voorzichtig uit met een appelboor. Snijd de appels horizontaal (met het gat in het midden) in dunne plakken en besprenkel ze met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Klop 2 eetlepels olie los met de balsamicoazijn en schep de rucola hiermee om, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel de plakjes biet en de plakjes appel dakpansgewijs over de rucola. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verdeel de croutons over de salade.

Zoet-pittige salade met knoflookcroutons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en citroendressing
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makkelijke caesarsalade met tomaat
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept