Kip met rijst

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de kip met een wildschaar of een stevig scherp mes in 8 stukken. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de chorizo en het spek in reepjes.
  • 2 Verhit in een ruime braadpan de olie en laat de ui ca. 1 min. mee bakken. Verdeel de kipdelen in de pan en bak ze rondom lichtbruin. Voeg het spek en de chorizo toe en laat 1 min. meebakken. Voeg zoveel water toe dat de kipdelen net onderstaan. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg de laurier toe. Breng aan de kook en laat afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven.
  • 3 Haal de kip, worst, spek en ui uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep het vet van het kookvocht af. Meet per 100 g rijst 250 ml bouillon af en breng dit in een pan aan de kook. Voeg de rijst en het citroensap toe en laat de rijst onafgedekt in ca. 25 min. op laag vuur gaar worden.
  • 4 Verwarm ondertussen de oven voor op 175 ºC. Haal de pan van het vuur als de rijst alle vocht heeft opgenomen. Schep de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kip, worst, spek en ui erover. Schotel nog ca. 10 min. in warme oven schuiven. Garneren met blaadjes koriander.

Kip met rijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept