Saffraanrisotto met cantharellen
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
40 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
3 sjalotjes
2 kruidenbouillontabletten
4 el olijfolie
400 g risottorijst
2 1/2 dl droge witte wijn
1 envelopje saffraan
330 g cantharellen of kastanjechampignons
50 g gepelde walnoten
(versgemalen zee)zout
(versgemalen) zwarte peper
1/2 bakje mascarpone (a 250 g)
100 g Parmezaanse kaas (of grana padano stukje)
Bereiding
Sjalotjes fijn snipperen. Tabletten oplossen in 1 liter kokend water. In pan 2 el olie verhitten. Helft van sjalot ca. 2 minuten fruiten. Rijst erdoor, roeren tot alle korrels glanzen. Afblussen met 2 dl wijn. Als wijn door rijst is opgenomen, saffraan en helft van bouillon toevoegen. Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken. Scheut voor scheut rest van bouillon toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten romig en beetgaar koken. Intussen cantharellen schoonmaken, grote exemplaren kleiner snijden. Walnoten grof hakken. Als risotto bijna gaar is, in koekenpan rest van olie verhitten. Rest van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Cantharellen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Rest van wijn in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.Van vuur af mascarpone door risotto roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaas in grove krullen schaven. Risotto in vier warme diepe borden scheppen. Cantharellen, walnoten en kaaskrullen erover verdelen. Lekker met knapperige rucolasalade.
Saffraanrisotto met cantharellen is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab »
Heldere bouillon met cantharellen »
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote »
Tamme eendenborst met oestersaus »
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes »
Saffraanrisotto »
Saffraanrisotto »
Risotto met gebakken roodbaars »