Gemarineerde garnalen met pandanrijst

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Peper schoonmaken en fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Limoenen halveren en 4 helften uitpersen. Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden. Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken. Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook. Garnalen hierin 10 minuten marineren. Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • 2 In koekenpan olie verhitten. Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren. Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca. 2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn. Uit pan nemen en warmhouden. Marinade bij bakvet in pan schenken. Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten. Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken. Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.

Gemarineerde garnalen met pandanrijst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Milde thaise varkensvleescurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept