Toscaanse boerenkool 'aglio e olio'

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de boerenkool in ruim water met zout 8 minuten. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat de groente uitlekken
  • 2 Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af, maar bewaar enkele el kookvocht.
  • 3 Verhit de olie in een hapjes- of braadpan. Fruit hierin de knoflook en chilipeper op middelhoog vuur tot de knoflook goudgeel begint te kleuren. Voeg de boerenkool toe en roer het geheel goed door elkaar en laat het enkele minuten met elkaar stoven. Voeg zout naar smaak toe.
  • 4 Schep de spaghetti en wat van het kookvocht van de spaghetti door de boerenkool. Laat alles goed warm worden. Serveer de kaas erbij. Lekker met een tomatensalade.

Toscaanse boerenkool 'aglio e olio' is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti aglio olio
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Spaghetti aglio olio
15 min  - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti aglio olio met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toscaanse aardappelpartjes met spruitjes en vinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept