Hartige clafoutis met paprika en geitenkaas

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ovengrill voorverwarmen. Paprika's op bakplaat leggen en 10-15 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Regelmatig keren. Paprika's in met plasticfolie afgedekte kom 10 min. laten afkoelen. Intussen haricots verts in 3 min. beetgaar koken. In koekenpan ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. in olie fruiten. Oven voorverwarmen tot 175 °C. Paprika's ontvellen en in grove repen snijden. Paprika, haricots verts en olijven door ui scheppen. Eieren schuimig kloppen. Bloem met zout en peper naar smaak erdoor kloppen. In gedeelten melk toevoegen, blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. Dun laagje beslag in quichevorm schenken en in midden van oven in ca. 10 min. laten stollen. Vorm uit oven nemen. Groentemengsel en geitenkaas over deegbodem verdelen en rest van beslag erover schenken. Beslag (= clafoutis) in 40-45 min. bruin en gaar bakken. Uit oven nemen, in vorm laten afkoelen tot lauwwarm en in 4 of 8 punten snijden.

Hartige clafoutis met paprika en geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept