Aspergetaart

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  • 2 Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg. Klop de eieren los in een ruime kom en rasp de kaas erboven.
  • 3 Doe het basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Voeg toe aan het ei-kaasmengsel. Voeg peper en eventueel zout toe. Schenk het eimengsel in de quichevorm en leg de asperges erin. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker!

Aspergetaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart Met Gerookte Zalm En Pestoroom
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart Met Gerookte Zalm En Pestoroom
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept