Bloemkool-broccolitaart

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakjes deeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien in ca. 10 min.
  • 2 Maak de bloemkool en broccoli schoon, verdeel ze in kleine roosjes en was ze. Kook de roosjes in ruim water met zout in 3-5 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 3 Bestuif het aanrecht met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een lab van ca. 30 cm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de bloemkool en broccoli erover en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met de crème fraîche met het zout en peper. Schenk het mengsel in de vorm. Bak de taart ca. 20 min. in het midden van de oven. Strooi het amandelschaafsel erover.
  • 4 Bak de taart nog ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Bloemkool-broccolitaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-broccolitaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolitaart met ham en gruyère
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccolitaart Met Peer En Amandel
30-60 min -
Bekijk recept
Broccolitaart
30-60 min -
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept