Witloftaartjes met stilton

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 7 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bladerdeeg op aanrecht in ca. 10 minuten laten ontdooien. Struikjes witlof schoonmaken en in lengte halveren. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Witlof op snijkant in pan leggen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bakken. Eventueel scheutje water aan bakvet toevoegen als het te hard gaat. Witlof voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten bakken tot witlof bruin en beetgaar is. Op keukenpapier scheppen en laten afkoelen. Tijmblaadjes van takjes rissen. Stilton verkruimelen. Walnoten grof hakken. In kom mascarpone losroeren met custardpoeder en helft van tijm, stilton en walnoten erdoor roeren. Bakplaat bekleden met bakpapier en plakjes bladerdeeg erop leggen. Bladerdeeg tot op 1 cm van randen bestrijken met mascarponemengsel. Op elk plakje bladerdeeg naast elkaar 3 halve struikjes witlof leggen, met snijkant naar boven. Rest van stilton, walnoten en tijm erover strooien en olie erover sprenkelen.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven witloftaartjes in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken. Witloftaartjes op borden leggen. Serveren met gebakken peertjes.

Witloftaartjes met stilton is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Champignons met zoete-aardappelkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaaspie met gekaramelliseerde ui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witloftaartjes Met Stilton
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloftaartjes Met Stilton
30-60 min -
Bekijk recept
Witloftaartjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Witloftaartje
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept