Aardappel-vistaart

6
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Peterselie fijnhakken. Kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden en in kom doen. Ansjovisfilets in stukjes snijden en met mierikswortel en peper naar smaak door kabeljauw scheppen. Boter smelten en taartvorm met gesmolten boter bestrijken. 1/3 Deel van aardappelplakjes over bodem verdelen. Vismengsel erover verdelen. Helft van bosui en peterselie erover strooien. Hierover weer laag aardappel en rest van vis verdelen. Bestrooien met rest van bosui en peterselie. In kom eieren loskloppen met slagroom, peper en nootmuskaat en over taart schenken. Paneermeel erover strooien en rest van boter erover sprenkelen. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm of lauwwarm serveren.

Aardappel-vistaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse vispastei met tuinerwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart met prei, venkel en wortel
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept